Boldog beköltözés felújítás után

Amint befejeződött a lakásfelújítás, visszaköltöztünk a lakásba. Apránként hurcolkodtunk vissza, ami sokkal könnyebb volt, mint a hajnalig tartó pakolás a másnap reggel kezdődő felújítás előtt.

A frissen felújított, üres 28 négyzetméter hatalmasnak tűnt a 8 négyzetméter után.

Annyira vállalhatatlan képek következnek, hogy előtte inkább megmutatom, milyen funkciókat terveztünk a lakásba, hogy látszódjon a káosz mögött az átgondoltság:

A tervezett funkciók az alaprajzon jelölve
A 28 négyzetméteres lakás alaprajza (felújítás után)

A félig berendezett fürdőszoba

A miniatűr, de így is másfélszeresére megnövelt fürdőszobánk kezdetleges állapotát láthatod a lenti képeken. Sokáig kerestük a megfelelő zuhanyfüggönyt, addig a régit tettük fel, amit még az előző lakásba vettünk, a kádhoz. Meghosszabbítottam, hogy itt is tudjuk használni.

A mosdó fölé mi magunk készítettünk egy tükrösszekrényt fenyőgerendából. Később majd erről is részletesen beszámolok, egyelőre itt láthatsz róla egy fotót. A fürdőszobai berendezésekről itt olvashatsz.

Ideiglenes bútorok a nappaliban

Hasonló állapotok következnek, mint a beköltözésről és a felújítás előtti időszakról írt bejegyzésben, de hónapok kérdése, és minden jobb lesz. Eddig a lakás közepét és a Vacok sarkot láthattad, de most nyáron befotózzuk az egész lakást, és mindent megmutatunk.

Igyekeztünk, hogy a végleges helyükre kerüljenek a berendezések. Szekrényágy híján egy összecsukható lábú ágykereten aludtunk és egy magas, vékony bútor tetejére raktuk a projektort, hogy a szekrényágy érkezése előtt is tudjunk filmezni. Ha eddig átsiklottál felette, most egyértelműsítem, hogy nincs tévénk: moziszobát terveztünk a lakásba.

Visszahoztuk az előző lakásból megmaradt bútorainkat, amik jó szolgálatot tettek a beépített bútorok érkezéséig. Néhány bútort már ebbe a lakásba vettünk: például az Ingatorp étkezőasztalt, az Eames-koppintás székeket és a bonanza bútorokat.

Minden, ami szemet szúr: idővel kikerül a lakásból vagy fel lesz újítva.

A konyha kezdetleges állapota

Ebbe a lakásba 2015 júniusában költöztünk be, a lakásfelújítás 2015 őszén zajlott, mialatt összesen 8 négyzetméteren húztuk meg magunkat.

Az alábbi képek 2015 decemberében készültek, tehát

Mindebből az következik, hogy amint lehetett, munkához láttunk, és berendeztük a konyhát, amennyire tudtuk. A beépített szekrényeket 2017 januárjában hozták, de megérte a várakozás.

A beköltözködést a konyhabútorok összeszerelésével és a konyhatervezéssel folytatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük