Képek a lakás közepéről

Sokan tűkön ülve várjátok a fotókat, úgyhogy megmutatom a lakás közepét. A felújításról szóló cikkek után minden helyiségről lesz sok kép és még több leírás.

Az étkező, a konyha és az előszoba

Általában így néz ki a lakás közepe a nappali felől nézve:

Vacókia közepe
Vacókia közepe

Aki szeretné összehasonlítani: itt a feliratozott alaprajz. Az étkező mögött kezdődik a tölgyfapult, rajta az akvárium. A gyümölcsök alatt a mosó- és mosogatógép. A pult fölött végigfutó gerendán világít a három szpotlámpa, föléjük a vetítővásznat és a hangfalakat szereltük fel. (A többi hangfal a dolgozósarkokban, polcon ül.)

Az akvárium fölé, a bútor oldalára tettük fel a Karlsson billenő számlapos órát, amiről itt találsz közeli képet. Az akvárium mögött kapott helyet a hűtő. Ebből csak egy keskeny csík látszik, pont amilyen szélesek a rajta tartott fűszeres edények. Ez ugyanaz a hűtő, mint ami felújítás előtti állapotokról szóló cikkben látható becsomagolva. A linkelt bejegyzés vége felé szerepel egy kép hasonló beállításból: ott a tévét látni nagyjából ott, ahol a kész lakásban a pulton levő só- és borstartót.

Az egyszerűség kedvéért a hivatkozott képeket ide is beszúrom:

A konyhában annyi cuccot tartunk elöl, mint a képen látható. (Az edényt csak a kép kedvéért tettem oda, hogy ne legyen olyan üres a pult.) Így például vásárlás után van hová kipakolni a finomságokat. A hűtő mögötti rejtett pultban tartjuk a kávéfőzőt, mikrót, miegyebet. Ez alatt és fölött tartós élelmiszerek sorakoznak padlótól plafonig.

Jobbra az előszoba egy része: a beépített bútor előszobai oldalára rögzítettük a felső polcot, amin a biciklis kellékeket tartjuk, alatta lógnak a kabátok-sálak. Alulra három cipőtartót szereltünk fel, az egyik teteje látszik, ott tartjuk a kulcsokat. A cipőtartók mögé zárul a fürdőszobai tolóajtó.

A konyha U alakjának mindkét sarkát a másik oldalról használjuk ki. A távolabbi sarokba került az üvegtéglákkal megvilágított, épített zuhanyzó. A közelebbi sarok az akvárium alatti rész: egy előszoba felé nyíló fiókban kapott helyet az összes akváriumi kellék, alatta egy mély fiókban a szennyes, legalul pedig a téli sapkák-sálak.

A moziszoba

Vacókia az a hely, ahol se kanapé, se tévé nincs a lakásban, de nem bánkódunk, mert így terveztük.

Ha kivetítőről szeretnénk netezni, képeket nézni vagy filmezni, lehúzzuk a vásznat és bekapcsoljuk a projektort. Eközben így néz ki a lakás:

Étkezőből moziszoba alakul
Étkezőből moziszoba alakul

Ha bekapcsolt a projektor, áttesszük a képet a Vacok sarok monitorjáról a kivetítőre. Ekkor a vezeték nélküli billentyűzetet és egeret elragadjuk a Vacok sarokból. Ha vetítünk, vagy a babzsákfotelekben ülünk, vagy kinyitjuk a szekrényágyat és azon heverünk.

Vacókia Vacókiában
Vacókia Vacókiában

Ha este filmezni támad kedvünk, akkor erre a látványra számíthatunk. Nálunk az akvárium fénye világítja meg a hexát, Dragonstone-ban pedig a napsugarak.

Vacokstone
Vacokstone

Miután aludni mentek a halak, ilyen mozizni:

Teljes sötétség a moziszobában
Teljes sötétség a moziszobában

Ha a vászon alatt csupasz, fehér felületet akarnánk, az étkezőasztalt és a két széket átvihetnénk a tágas konyhába, a mosógép másik oldalára: nem lenne semminek útban. De, mivel nem lóg bele az étkező a képbe, általában ott hagyjuk.

Az első fotó átadja a hangulatot, bár minden sarok máshogy néz ki, a Vacok sarok például ilyen szép. Eddig hogy tetszik a lakás? Írd meg kommentben!

4 hozzászólás

  1. Telitalálat! El kezdtem barátkozni a kisebb lakásokkal, most hogy látom, minden elfér itt is, csak rendszerezés és elgondolás kérdése az egész! 🙂

    Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük